PERMISE AUTO. Cum iti iei permisul de conducere fara probleme. Sfaturi pentru cei care urmeaza scoala auto

Daca te-ai decis sa urmezi scoala de soferi, pentru a avea sanse sa-ti iei permisul de conducere trebuie in primul rand sa tii cont de cateva trucuri simple. Desi este, probabil, unul din cele mai stresante examene, sansele tale cresc daca ramai calm si urmezi cativa pasi de baza. Mai jos iti prezentam cateva sfaturi pentru a te asigura ca treci examenul pentru permisul auto din prima.

Examenul auto este unul dintre cele mai importante teste de maturitate. Conduita in trafic, conducerea corecta a autovehiculului si responsabilitatea la volan sunt criterii de care viitorii soferi trebuie sa tina cont pentru siguranta si un comportament civilizat in trafic. Procesul de obtinere a permisului de conducere poate fi adesea dificil si intimidant pentru cei care se urca pentru prima data la volan.

Cei de la Buna Ziua Iasi i-au consultat pe cei de la I-DRPCIV.ro si au dezvaluit secretele cu adevarat eficiente pentru obtinerea permisului de conducere.

1. Scoala de soferi si instructorul potrivit 

Aceste doua alegeri pot reprezenta probabili cele mai importante atuuri sau dezavantaje in cazul doritorilor de permis. Alegerea unei scoli de soferi de top si a unui instructor entuziasmat si dornic de a face o treaba cat mai buna sunt cele mai de seama detalii pentru a promova cursurile de soferi fara probleme. Ofertele scolilor de soferi sunt aproape nelimitate si se gasesc atat in mediul online cat si la fiecare colt de strada pe panouri publicitare, afise si bannere. Asigura-te ca scoala de soferi pe care o alegi iti indeplineste toate cerintele si satisface toate nevoile. Aspecte precum distanta fata de casa sau serviciu, dotarile scolii de soferi, modul in care se parcurg cursurile atat practice cat si teoretice sunt vitale pentru reusita la examenul oficial.

Instructorul auto se poate dovedi alegerea ce mai dificila atunci cand se decide inceperea cursurilor pentru obtinerea carnetului. Stilul de a preda, personalitatea, rata de promovabilitate si vechimea acestuia sunt aspecte de care trebuie sa se tina cont. O discutie personala cu instructorul poate usura decizia majora. Este recomandat ca atunci cand te intalnesti cu viitorul profesor sa punctezi foarte clar ce asteptari ai de la orele de curs, cum vrei ca acestea sa se desfasoare si cat de confortabil te simti la volan. Unul dintre aspectele de maxima importanta este ca viitorul sofer sa se simta in deplina siguranta si a fie intr-o stare de calm constant la volan pentru a nu lua decizii pripite care pot aduce dupa sine consecinte grave.permis3_02

2. Mediul de invatare

www.i-drpciv.ro pune la dispozitie surse interactive de parcurgere a mediului de invatare pentru a parcurge cat mai rapid si usor intreaga materie de care ai nevoie pentru sustinerea examenului de soferi. Totodata, utilizatorii au la dispozitie legislatia completa si reglementari din codul rutier actualizat 2016 pentru a pune la dispozitia doritorilor de carnet toate materialele necesare, usor accesibile si la indemana oricui. Este recomandat ca mediul de invatare sa fie parcurs de minimum 2 ori de catre cursanti, dupa care sa se treaca cel putin o data prin fiecare chestionar auto drpciv.

Metodele traditionale de invatare plictisitoare si migaloase se pot inlocui rapid si usor cu cursurile in format electronic care se pot gasi pe www.i-drpciv.ro. Aceste cursuri si manualul online „Codul Rutier Mura in Gura” ofera o alternativa interactiva metodelor traditionale de studiu cu foaie si pix care pot da uneori dureri de cap. Fiecare test auto online este creat in asa mod incat sa ofere utilizatorului informatia de care are nevoie in cel mai scurt timp si cat mai corect.

3. Metodele traditionale de invatare

Chiar daca chestionarele auto online sunt foarte populare in randul tinerilor si doritorilor de soferi datorita faptului ca sunt foarte usor de parcurs si ajuta la asimilarea informatiei intr-un mod foarte rapid. Exista totusi cazuri in care se recomanda si apelarea la metode traditionale de invatare. Studii de specialitate au dezvaluit faptul ca atunci cand invatam, metode precum scrierea informatiei pe hartie ajuta la procedeul de memorare. Astfel, notarea informatiei cu pixul pe hartie stimuleaza aprofundarea notiunilor de teorie, notiunilor de maxima importanta si la stimularea capacitatii de concentrare.

Raspunsurile gresite trebuie revizuite si notate conform variantei corecte. Fiecare varianta de raspuns este explicata pentru a fi inteleasa pe deplin. Este de preferat ca utilizatorii sa noteze si aceste explicatii. Fiecare perioada de studiu trebuie urmata de pauze scurte si frecvente pentru a evita extenuarea psihica, iar pentru a elimina oboseala mentala si problemele de concentrare este recomandat ca materialul parcurs sa nu fie in cantitate exagerata.

4. Atentie la proba teoretica si la punctele pe care le poate fura calculatorul

Examinarea teoretica este o testare in format electronic care se desfasoara sub forma unui chestionar drpciv cu multiple variante de raspuns. Alegerea raspunsului corect se selecteaza prin atingerea ecranului cu degetul dupa care alegerea butonului de trimitere. Au existat situatii in care calculatorul a inregistrat doua impulsuri sau atingeri in loc de una. Acest lucru se intampla din cauza modului in care computerul proceseaza raspunsul. Daca examinatul nu retrage degetul indeajuns de rapid de pe ecran, computerul inregistreaza doua apasari de buton si nu una. Este recomandat ca selectia variantei de raspuns sa se faca cu unghia si nu cu buricul degetului. Dupa o prima apasare de buton degetul se retrage cat mai repede pentru a nu se inregistra doua impulsuri si pentru a nu fi furat de calculator raspunsul la urmatoarea intrebare.

5. Atentie sporita la intrebarile capcana

Testarea teoretica ridica multe dificultati in cadrul examinarii pentru carnetul de soferi tocmai din cauza intrebarilor capcana care pot induce cursantii in eroare. Fara o pregatire amanuntita, sustinatorii examenului pot avea dificultati serioase in cadrul testarii teoretice si chiar pot pica examenul. Soferii cu experienta recomanda rezolvarea a cat mai multor chestionare auto categoria a,b,e care se pot gasi pe site-uri de specialitate pentru a evita orice neplacere din timpul examenului oficial. Exista si sectiuni speciale de teste precum Chestionarul Zilei de pe www.i-drpciv.ro ce prezinta un anumit numar de intrebari capcana, special concepute pentru a ridica confuzii in randul doritorilor de permis.

De regula, cele mai dificile intrebari sunt cele din mecanica, cele cu mai multe variante de raspuns, cele din capitolele cu infractiuni si contraventii si cele de prioritate. Desi la o prima vedere par simple intrebarile cu desene de prioritate, acestea pot prezenta nuante de continut menite sa pacaleasca cursantii. Pentru a nu cadea prada acestor confuzii, cursantii trebuie sa parcurga mediul de invatare si noul cod rutier prezent explicat in cartea electronica „Codul Rutier Mura in Gura”.

6. Rabdarea si calmul, cheia promovarii examenului de soferi din prima incercare 

Indiferent daca este cazul examenului teoretic sau practic, cursantii sunt sfatuiti sa isi pastreze mereu calmul si sa evite graba. In timpul probei de testare teoretica este indicat ca persoanele examinate sa citeasca intrebarile cu atentie sporita si sa se asigure ca varianta finala pe care o aleg este cea corecta. Evita alegerea raspunsurilor la intamplare si alege varianta de a raspunde mai tarziu in cazul intrebarilor la care nu esti sigur de raspunsul corect.

In timpul examenului practic de sofat atitudinea trebuie sa fie una calma si prudenta, cu accent pe respectarea regulilor de circulatie si ceilalti participant la trafic. Cursantul are obligatia de a se asigura ca oglinzile si scaunul ii sunt reglate si sa poarte centura de siguranta. Evita franarile bruste si orice iesire necontrolata de nervi sau adresare de injurii in cazul unor situatii tensionate.

sursa: hotweek.ro