Invatati sa conduceti in siguranta pe drumurile rurale

Calatoriile cu masina de-a lungul drumurilor rurale va ofera unele dintre cele mai frumoase si mai placute experiente. Fie ca trebuie sa conduceti de-a lungul unui drum rural din necesitate, fie ca vreti sa experimentati privelisti pitoresti, trebuie sa luati cateva masuri de precautie speciale. In cazul in care sunteti obisnuiti sa conduceti in zone urbane aglomerate, drumurile rurale pot parea aproape inofensive. Cu toate acestea exista mai multe pericole asociate cu deplasarea pe drumurile rurale.

Fiti constienti asupra limitei de viteza. Multi soferi presupun ca pot conduce cu viteza mai mare pe drumurile rurale deoarece aceste nu sunt atat de aglomerate iar traficul nu este intens. Nu este cazul. Drumurile rurale au si ele limite de viteza foarte reduse. Ar trebui sa conduceti la limita sau chiar sub limita de viteza, indiferent daca traficul vi se pare lejer.

Fiti foarte prudenti atunci cand depasiti. Drumurile rurale lungi si drepte permit adeseori soferilor sa depaseasca alte autovehicule mai lente. In cazul in care alegeti sa faceti o astfel de manevra, asigurati-va ca portiune de drum pe care intentionati sa conduceti este marcata corespunzator. Deoarece drumurile rurale traverseaza diverse sate, puteti intalni animale sau copii care se joaca chiar in strada sau pot aparea in fata voastra fara sa observati in prealabil acest lucru.

rural1_400

 

Fiti atenti pentru a observa drumurile de acces ascunse. Drumurile rurale se intersecteaza adesea cu ulitele mici ale satelor. Daca drumul rural este plin de curbe sau deluros, aceste ulite pot fi dificil de observat decat cand sunteti foarte aproape de ele. Daca nu observati la timp astfel de ulite, puteti intra in coliziune cu alte autovehicule care circula pe ele si vor sa iasa pe drumul principal.

Tractoarele, ATV-urile, combinele agricole si alte autovehicule lente cu gabarit mare pot fi intalnite adesea pe drumurile rurale. Amintiti-va ca acestea au tot dreptul sa circule pe drum ca si dumneavoastra. Pastrati o distanta sigura autoturismul vostru si astfel de tipuri de autovehicule. Este important sa stiti ca soferii acestor vehicule pot avea o vizibilitate limitata. Daca doriti a le depasiti, asigurati-va ca aveti suficient spatiu si timp pentru a face acest lucru in conditii de siguranta.

In unele sate puteti intalni animale chiar pe drum. Desigur ca ar trebui sa existe amrcaje rutiere care sa va avertizeze asupra acestor zone, astfel incat sa incetiniti si sa fiti precauti. Daca se intampla sa intalniti o cireada de vite care tocmai traverseaza drumul, este bine sa opriti si sa asteptati cu rabdare pana cand carosabilul este liber. Nu faceti gesturi care pot speria animalele si ramaneti in interiorul masinii.

Drumurile rurale si ulitele din mediul rural sunt adesea mult mai slab iluminate decat strazile din zone urbane. Asteptati-va la stradute intunecate atunci cand conduceti pe timp de noapte. Uneori ar putea fi necesar sa folositi faza lunga mai mult decat de obicei pentru a va imbunatati vizibilitatea. Aveti grija insa sa nu deranjati alti soferi care circula din sens opus.

Calatoria cu masina de-a lungul unui drum rural este de multe ori o experienta minunata. Bucurati-va de peisaje, de aspectul fermelor, al caselor de tara, al campiilor pline de culturi, dar fiti atenti cand conduceti pe aceste drumuri mai putin circulate. Amintiti-va ca drumurile rurale nu trebuie folosite pentru a conduce cu viteza mare. Conducerea unui autoturism pe un drum rural necesita atentie speciala si respect fata de oamenii si animalele care populeaza zona.

sursa: stiriauto.com