Desfasurarea examenului

desfasurarea examenului    Desfasurarea examenului consta in proba teoretica de legislatie prin completarea a unui chestionar auto ce cuprinde 26 de intrebari, dar numarul minim de raspunsuri corecte pentru a putea promova examenul este de 22. Pentru fiecare categorie de permis exista un set de teste diferite, de aceea deci chestionare auto categoria B, chestionare auto categoria C etc, iar pregatirea se face in functie de aceasta.

Pregatirea acestui examen trebuie sa se faca in doi pasi:

  • invatarea legislatiei privind circulatia autovehiculelor pe drumurile publice, dar si a semnelor de circulatie si a indicatoarelor rutiere.
  • completarea a cat mai multe teste online sau chestionare auto DRPCIV pentru a se intra intr-o rutina de examen si pentru a se capata experienta in citirea atenta a intrebarilor si alegerea raspunsurilor corecte.

   Sustinerea examenului teoretic se face in format electronic, direct de pe calculator. Acesta consta in completarea de chestionare auto in functie de categoria pentru care se doreste obtinerea permisului de conducere. Astfel, daca se sustine examen pentru categoria B se vor completa teste auto categoria B, daca se doreste obtinerea categoriei D se vor completa chestionare auto categoria D, si asa mai departe. Aceste teste auto difera de la o categorie la alta, acesta fiind motivul pentru care fiecare categorie in parte poate fi obtinuta dupa sustinerea unui alt examen specific categoriei respective.

   Softul folosit afiseaza instant daca raspunsul la intrebare a fost sau nu corect, iar in momentul in care se fac 5 greseli se primeste automat calificativul respins, iar examenul nu mai poate fi sustinut pana la sfarsitul celor 26 de intrebari.

    Partea a in desfasurarea examenului consta in proba practica prin parcurgerea unui traseu in trafic alaturi de examinator, traseu ales de acesta, care va observa si puncta felul in care viitorul sofer pune in practica cele invatate in tipul orelor de conducere la scoala de soferi. Pe parcursul acestei probe, examinatorul aplica puncte de penalizare in cazul in care cel care sustine examenul face anumite greseli. La acumularea a 21 de puncte, cel examinat este declarat respins si va trebui sa sustina din nou proba practica. De aceea este vitala completarea chestionarelor DRPCIV inainte de examen.