Cum sa scapi de frica de a conduce

Frica de condus te poate face sa abandonezi aceasta activitate complet. Totusi, daca urmezi cativa pasi simpli, poti sa invingi aceasta teama. Fie ca iti este frica sa conduci in general, sau doar pe autostrazi, pe poduri sau noaptea, poti sa iti invingi temerile si sa ramai relaxat la volan.

Motivul
Identifica exact motivul care iti provoaca anxietate. Esti sofer incepator? Ai fost recent implicat intr-un accident? Nu ai incredere in abilitatile tale ca sofer? O data ce ai gasit radacina ingrijorarii tale, cauta ajutor care iti poate schimba modul de gandire. Daca e vorba de cicatrici emotionale, ia in considerare sa ceri sfatul unui terapist.frica_auto

Relaxeaza-te
Urca in masina si fa-te confortabil. Ajusteaza scaunul, oglinzile si orice altceva care te poate face nelinistit. Sa te simti confortabil e foarte important in invingerea fricii de condus. O data ce te-ai relaxat la volan, chiar daca nu ai pornit masina, ai facut deja un pas in directia buna.

Prietenii stiu de ce
Roaga un prieten sa te insoteasca. Avand un prieten apropiat in masina, acesta te poate ajuta sa te relaxezi si mai mult. Orice poti face sa reduci tensiunea e binevenit cand incerci sa invingi teama de condus.

Muzica
Opreste muzica. Muzica tare poate iti poate distrage atentia in timp ce conduci. Pana cand nu te simti din nou confortabil la volan, da volumul incet. Daca preferi sa asculti muzica, atunci alege ceva ce te relaxeaza.

Fa pasi mici
Prima data cand te urci la volan, condu doar in jurul casei tale. La urmatoarea incercare, poti sa conduci cativa kilometric in plus si apoi sa te intorci. Construieste-ti rezistenta pe masura ce te simti mai confortabil. Acorda-ti timp si nu te forta sa conduci prea departe, pana cand nu esti complet relaxat la volan.

Daca nu poti sa invingi teama de condus de unul singur, apeleaza la ajutorul unui instructor profesionist. Multi au experienta in lucrul cu soferii mai tematori.

Succes!

sursa: pdc.ro