Cum sa recunosti un instructor auto profesionist

De cele mai multe ori nivelul de pregatire si dedicatia instructorului auto sunt factorul decisiv in ceea ce priveste rezultatele elevilor la examenul pentru permis. Instructorul este cel care formeaza viitorii soferi, iar anumite deprinderi pe care acesta le insufla raman bine impamantenite ca gesturi reflex. Din acest motiv este extrem de important ca viitorii soferi sa aleaga scoala nu doar in functie de recenzii sau rata medie de promovabilitate, ci si in functie de recomandarile pe care le are fiecare instructor in parte.

Un instructor care isi ia rolul in serios este usor de identificat, chiar si dupa o prima scurta intalnire. Viitorii soferi nu trebuie sa ezite niciodata sa schimbe instructorul daca simt ca acesta nu se dedica sau pur si simplu nu exista compatibilitate.instructor1

Instructorul ideal trebuie sa intruneasca o serie de calitati si sa respecte totodata o serie de reguli in metodele sale de predare:

1. Un instructor auto bun este intotdeauna calm si rabdator, indiferent de situatie si nivelul de pregatire al elevului.

2. Un instructor bun este o persoana sociabila, carismatica si deschisa.

3. Un instructor auto bun este intotdeauna pregatit sa raspunda intrebarilor elevilor, chiar daca acestea se repeta. Instructorul verifica in permanenta nivelul de pregatire si evolutia elevilor, nu doar pe partea de abilitati practice ci si pe partea de teorie.

4. Un instructor bun trateaza fiecare elev drept un caz individual, adaptandu-si metoda de predare la personalitatea si nevoile acestuia. Un instructor auto cu experienta care pune pasiune in ceea ce face nu va da niciodata vina pe elevii care "nu inteleg", ci va gasi intotdeauna modalitati sa ii ajute sa inteleaga.

5. Nu in ultimul rand, un instructor auto bun isi va pastra intotdeauna masina in stare impecabila de functionare si curatenie.

Instructorii care indeplinesc aceste conditii sunt persoane cu vasta experienta care sunt intr-adevar pasionate si dedicate acestei ocupatii. Instructorii buni sunt cei care fac mai mult decat sa invete elevii sa conduca, acestia isi fac o misiune din a responsabiliza si a pregati o noua generatie de soferi care sa se poata integra in trafic fara probleme.

sursa: scoaladesoferi.odat.ro