Ce trebuie sa faci in timpul sustinerii traseului

Odata cu apropierea datei traseului, examenul teoretic pare tot mai mult o chestie usoara din trecut, care nu a pus vreo problema vreodata. De cele mai multe ori, stresul indus de apropierea examenului practic in vederea obtinerii permisului auto e cauzat fie de miturile care au circulat intotdeauna despre acest examen, dar si de nesiguranta pe capacitatea de a conduce dupa litera legii in prezenta unui politist.

Tocmai de aceea, acest articol e un fel de "checklist" cu lucrurile de facut in timpul traseului, astfel incat politistii examinatori sa nu aiba motiv sa-i depuncteze pe cei examinati.

Primul lucru care trebuie inteles e ca politistul din dreapta nu e o persoana corupta care refuza sa acorde permisul de conducere celor care nu ii ofera sume in bani. Nici pe departe. Singurul scop al politistului e de a verifica inca o data insusirea notiunilor celor mai importante din Codul Rutier, precum si abilitatea persoanelor examinate de a conduce autovehiculul in siguranta (atat a lor, cat si a celor participanti la trafic).

Lucruri care nu trebuie omise in nici un caz in timpul traseului: examenauto1

- Inainte de a baga cheia in contact, trebuie reglate scaunele, oglinzile si apoi trebuie pusa centura. Cei examinati trebuie sa se asigure in toate directiile, sa se uite in oglinzi bine, apoi sa semnalizeze, dupa care sa porneasca usor atunci cand conditiile de trafic o permit;

- In timpul traseului se recomanda rularea cu o viteza de cel mult 40 de km/h. Nu uitati sa circulati cat mai mult pe banda I si sa semnalizati din timp atunci cand politistul va cere sa executati un viraj. In acelasi timp, trebuie sa fiti atenti la indicatiile politistului, intrucat el poate sa dea indicatii-capcana, dar la fel de bine poate sa puna intrebari-capcana. Nu trebuie sa va faceti griji daca se opreste motorul o data, intrucat nu e motiv de depunctare;

- Chiar daca drumul e liber, semnele de circulatie TREBUIE respectate cu strictete. Asta inseamna ca la intalnirea semnului STOP, masina trebuie oprita in dreptul indicatorului, urmand ca apoi sa se avanseze prudent in intersectie. La CEDEAZA TRECEREA, soferii nu sunt obligati sa opreasca, insa sunt obligati sa cedeze trecerea oricarui vehicul care se deplaseaza pe drumul cu prioritate;

- Nu va grabiti sa parcati si nici nu va blocati daca parcarea laterala nu iese din prima. Totusi, se recomanda practicarea acestei manevre cat mai mult posibil, intrucat sunt multi examinatori care vor ca aceasta manevra sa fie executata cat mai perfect cu putinta.

Odata ce tineti cont de aceste aspecte, promovarea examenului auto si obtinerea permisului auto devine mult mai usoara, ba chiar aproape sigura.

sursa: i-drpciv.ro