AutoScout

     Cu peste 350 autovehicule în parcul auto şi 50 de vizitatori pe zi a început povestea în anul 1998. In ziua de astazi, AutoScout24 se numără printre cele mai mari portaluri europene de pe Internet în ceea ce priveşte autovehiculele. Cu cele patru domenii de activitate - piaţă, reclamă, soluţii IT şi studii de piaţă- compania cu sediul în München oferă clienţilor particulari, comercianţilor auto, producătorilor precum şi altor parteneri din domeniul industriei auto o platformă cuprinzătoare pentru comerţul cu autovehicule pe Internet. În Germania, AutoScout24 este cea mai frecvent utilizata bursa de pe internet pentru comert cu automobile (conform analizei ACTA 2008). În plus, compania este reprezentată în peste 13 ţări europene. AutoScout24 este o ramură 100% a grupului Scout24, care face parte din participaţiile Deutsche Telekom AG. Orientarea sa internaţională a fost iniţiată de AutoScout24 Deutschland GmbH în iulie 2006, când a fuzionat cu centrala europeană AutoScout24 GmbH. Dezvoltarea produselor şi sistemul IT sunt administrate de atunci central pentru toate pieţele europene, din München. Centrala concepe şi activităţile de marketing şi vânzare, pe care filialele individuale le adaptează condiţiilor locale.

Modelul de afaceri
scoli auto    Activitatea de bază a AutoScout24 sunt pieţele electronice. Aici, lună de lună, peste 300.000 vehicule îşi schimbă proprietarul. Baza de date conţine aproximativ 1,8 milioane de oferte actuale de vehicule, care pot fi selectate după numeroase criterii. Mai mult de 37.000 comercianţi utilizează AutoScout24 în toată Europa pentru vânzarea de vehicule între ei, cât şi pentru cumpărătorii particulari. AutoScout24 a încheiat contracte de colaborare cu aproape toţi producătorii de autovehicule. Astfel, constructorii de autovehicule implicaţi le recomandă comercianţilor afiliaţi să utilizeze AutoScout24 pentru comerţul pe internet. Pe lângă bursa online pentru vehicule rulate şi noi, compania oferă prin TruckScout24 şi MotoScout24 şi platforme de piaţă pentru vehicule utilitare şi motociclete, precum şi o bursă separată pentru piese şi accesorii, iar în Polonia, Bulgaria şi România este instalată deocamdată doar o căutare de vehicule rulate.

Acoperire
    Mai bine de unsprezece milioane de utilizatori online caută pe Internet, conform analizei pentru computere şi telecomunicaţii Allensbach (ACTA), înainte de achiziţia unui autovehicul, iar aproximativ trei milioane de persoane au achiziţionat deja online un autoturism. AutoScout24 este cea mai căutată piaţă auto online: Numai în Germania, 11,35 milioane de persoane utilizeaza AutoScout24, conform ACTA (WNK, ACTA 2008).
    Acoperirea mare a pieţei online în domeniul auto este subliniată şi de TNS Infratest cu un studiu privind disponibilitatea de utilizare din august 2007. Conform acestuia, 78 la sută dintre persoanele din Germania, care utilizează Internetul ca sursă de informare pentru achiziţia de autovehicule, caută şi pe AutoScout24. Prin colaborari, AutoScout24 atrage lunar alti aproximativ 34 milioane de utilizatori suplimentari (WNK, ACTA 2008).