Alegerea unei scoli de soferi

In toate colturile lumii, accidentele rutiere ucid mai multi adolescenti decat cancerul, crimele sau sinuciderile la un loc si din acest motiv, alegerea unei scoli de soferi potrivite este literalmente o decizie de viata si de moarte. De fapt, in urma unor studii s-a demonstrat ca desi adolescentii reprezinta doar 7% din numarul total de soferi cu permis de conducere, acestia sunt implicati in 20% din totalul accidentelor mortale.

Aceste statistici par destul de infricosatoare. Cu toate acestea, in ciuda acestor studii, a riscurilor si a preturilor ridicate la carburanti, atunci cand trec cu bine de examenul de conducere, entuziasmul tinerilor este atat de mare incat uita de tot si se aventureaza pe sosele. Cititi acest articol pentru a afla cum puteti alege cea mai potrivita scoala de soferi si cel mai profesionist instructor auto.

Daca sunteti in cautarea unei scoli de soferi potrivite, exista o serie de factori ce trebuie luati in considerare, precum costurile, recomandarile, parcul auto, etc. Costurile de scolarizare pot varia foarte mult de la o scoala la alta, si este necesar sa va intensificati cautarile pentru a o alege pe cea mai potrivita. Cele mai ieftine scoli de soferi nu sunt intotdeauna o solutie buna. Atunci cand alegeti o scoala de soferi indreptati-va atentia asupra instructorilor, parcului auto, salilor de cursuri, simulatoarelor si alte dotari. Inainte de a alege o scoala de soferi asigurati-va ca aceasta are o licenta de functionare si este acreditata.

scoalaauto_400_01

 

O scoala de soferi trebuie sa ofere cursantilor cursuri de teorie, cursuri practice de conducere, examene de acomodare si simulatoare. Sofatul nu este un lucru foarte simplu si de aceea este nevoie de profesionisti. Instructorii trebuie sa fie pregatiti din toate punctele de vedere si sa va invete cum sa conduceti defensiv si sa puneti in aplicare in conditii reale de trafic toate regulile invatate in timpul orelor de curs. Inainte de a alege o scoala de soferi intrebati daca exista posibilitatea de a asista gratuit la un curs normal de teorie sau practica.

De asemenea intrebati daca pe durata scolii de soferi, atunci cand veti fi programat pentru orele de practica, veti fi singurul cursant. Astfel, va puteti asigura ca atentia instructorului va fi indreptata doar asupra voastra. Un alt lucru important este sa aflati de la inceput daca la examenul final veti conduce aceeasi masina pe care ati condus pe durata orelor de practica. Este dificil pentru un incepator sa conduca o masina noua, cu care nu este acomodat. Multi tineri din ziua de astazi se lovesc de astfel de probleme si ca urmarea nu reusesc sa treaca examenul de conducere.

Incercati sa aflati cat mai multe date despre fiecare scoala de soferi pentru a afla care dintre ele are rata cea mai ridicata de promovabilitate. Acest criteriu este esential deoarece oglindeste perfect experienta instructorilor. De asemenea, pentru alegerea unei scoli de soferi puteti merge si pe recomandarile prietenilor sau rudelor. Pana la urma urmei sunteti un client si trebuie sa fiti tratati cu respect iar serviciile pentru care platiti sa fie de cea mai inalta calitate.

 

sursa: stiriauto.com