Aflati cum puteti depasi anxietatea provocata de examenul pentru permisul de conducere

Nu este neobisnuit sa fiti nervosi, sa resimtiti un sentiment de anxietate sau sa fiti stresati atunci cand vine vorba despre sustinerea oricarui tip de examen. Pentru cineva care urmeaza sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere, aceste stari sunt cu mult mai accentuate. Probabil doriti sa obtineti permisul de sofer pentru a va putea gasi un nou loc de munca sau din oricare alt motiv mai mult sau mai putin important. Poate sunteti un adolescent si doriti sa obtineti un permis pentru a va deplasa cu masina pana la facultate si inapoi. Indiferent care este scopul vostru, trebuie sa stiti ca exista cateva trucuri pe care le puteti folosi pentru a depasi anxietatea si a scapa de stres atunci cand veti sustine examenul de conducere.

Studiul poate reduce anxietatea

Cel mai bun mod de a elimina orice sentiment de indoiala si teama (principalele cauze ale stresului), este sa va pregatiti pentru un succes. Acest lucru inseamna sa va inarmati cu cunostintele necesare pentru a trece testul chiar inainte de sustinerea acestuia. Studiul va poate ajuta sa va asigurati ca veti fi pregatiti suficienti in ziua testului si ca veti reusi. Stiind ca sunteti pregatiti, veti elimina stresul si nu veti avea nici o indoiala. Acumulati toate cunosintele de care creierul vostru are nevoie si in acelasi timp veti castiga increderea necesara pentru absolvirea unei astfel de examinari.

In ziua examenului gasiti-va o ocupatie si ganditi-va la altceva

Pentru unii aceasta metoda este singura valabila atunci cand vor sa gaseasca o cale de a scapa de anxietate. Daca nu ati planificat sa studiati in ziua examenului, poate este mai bine sa incercati sa uitati de acest moment. Daca sunteti cu adevarati stresati atunci cand va ganditi la momentul examenului, puteti decide sa va programati pentru test la o ora foarte devreme de dimineata. Cu cat veti avea mai putin timp sa va ganditi la examen, cu atat mai bine. Daca din anumite motive veti fi nevoiti sa dati examenul mai tarziu, gasiti ceva de facut pentru a va tine mintea ocupata. Gasiti-va de lucru in jurul casei, ascultati sau cantati muzica sar mergeti la cumparaturi pentru a va tine mintea concentrata la altceva. Daca aveti un anumit hobby, acum este momentul potrivit sa va dedicati lui. Jucati cateva seturi de tenis, mergeti la un curs de dans sau gatiti ceva.examenauto2

Luati o pauza

Daca gandul ca trebuie sa gasiti ceva de facut pentru a nu va aminti de examen va face si mai nervos sau stresat, poate este timpul sa abordati o alta metoda. Unii oameni pot simti sentimentul de anxietate amplificat atunci cand trebuie sa-si gaseasca o activitate pentru a incerca sa utie de examen. Asadar, daca ati citit sugestia anterioara si sunteti deja mai stresati decat inainte, este timpul sa va ganditi la alta posibilitate. Gasiti-va un loc linistit unde sa puteti sta calmi si sa reflectati asupra examenului. De asemenea puteti apela la mediatii sau un curs de yoga pentru va relaxa si a va elibera de orice conexiune cu stresul provocat de examenul de conducere. Daca niciuna dintre aceste idei nu va este pe plac, ganditi-va la un masaj chiar inainte de examen.

Cautati o echipa care sa va incurajeze

Inconjurati-va de prieteni, familie sau orice alte persoane dragi care vor fi echipa de incurajare. Aceste persoane cheie joaca un rol important pentru succesul vostru deoarece pot stimula increderea voastra. Nu ezitati sa aduceti cat mai multi prieteni cu voi in ziua examinarii. Acest lucru va poate ajuta cu adevarat sa scapati de anxietate.

Pregatiti-va cu o noapte inainte

Unul dintre cele mai bune lucruri ce pot fi facute pentru a scapa de anxietate este sa va pregatiti in seara dinaintea examenului de conducere. Acest lucru inseamna sa cititi legislatia inca o data si sa faceti cateva teste. Evitati sa va obositi creierul prea mult stand la televizor sau consumand bauturi alcoolice. Nu uitati sa va odihniti cat trebuie.

Pregatiti-va in dimineata examenului

Daca ati planuit totul asa cum trebuie, ar trebui sa fiti odihniti datorita noptii dinainte. Acum trebuie sa incepeti ziua cu dreptul. In mod obligatoriu trebuie sa mancati micul dejun. Daca considerati ca este in regula, faceti cateva exercitii fizice sau putin antrenament pentru a va pune sangele in miscare. Fiti blanzi cu voi insiva si nu faceti nimic ce v-ar putea provoca stres.

Ganditi pozitiv

Daca ati facut tot ce va sta in puteri pentru a va pregati pentru examenul de obtinere a permisului de conducere, trebuie sa ganditi pozitiv. Fiti mandri de felul in care v-ati pregatit si ganditi-va doar la succes. Fiti optimisti si amintiti-va mereu ca sunteti in stare sa treceti acest examen.

sursa: stiriauto.com