Permisul de conducere in 9 pasi simpli
Pregatirea pentru examenul de conducere, atat pentru proba teoretica, cat si pentru cea practica, este stresanta, frustranta (mai ales cand legea pare sa nu aiba sens) si peste masura de obositoare. In plus, la mijloc sunt implicate si cheltuieli destul de mari, la care se adauga si presiunea pe care cei din jur tind sa o puna asupra cursantilor scolilor de soferi. Nici nu-i de mirare ca o buna parte dintre persoanele examinate, chiar si dintre cele pregatite, clacheaza si nu reusesc sa obtina dreptul de a conduce pe drumurile publice nici macar dupa multiple incercari.
9 pasi simpli de urmat care va vor ajuta sa ramaneti concentrati si sa obtineti permisul de la prima incercare.
1. Incercati sa conduceti in conditii diferite de drum. Pentru asta, va trebui sa vorbiti cu instructorul sa va programeze orele de condus atat dimineata, la prima ora, cand e aglomeratie maxima, precum si seara, ca sa va obisnuiti cu luminile din trafic. Datorita numarului mare de persoane examinate, sunt sanse mari ca la examensa nimeriti in aceleasi conditii de trafic precum cele din timpul scolii.
2. Daca sunteti o persoana care absoarbe presiunea celor din jur, nu le spuneti tuturor prietenilor ca faceti scoala de soferi. Invariabil veti fi judecat in eventualitatea in care picati una dintre probe, plus ca gradul de presiune creste exponential pe masura ce mai multe persoane stiu de cursurile pe care le faceti.
3. Cel mai bun mod de a testa nivelul de pregatire este de a efectua diferite teste auto pe site-urile de profil, dar si de a achizitiona o sedinta de condus cu un alt instructor.
4. Este important sa nu plecati urechea la zvonuri. De multe ori, ele vin din partea unor oameni care se asteptau sa fie trecuti pe ochi frumosi si care nu au invatat niciodata suficient pentru examenul auto. Nu exista examinatori care sa pice persoane care nu gresesc grav in trafic, la fel cum e imposibil sa nu treceti proba teoretica daca invatati din timp si faceti teste auto suficiente.
5. Incercati sa conduceti pe cele mai grele drumuri. Asta implica sa vorbiti cu instructorul sa va directioneze pe drumuri fie foarte inguste, fie foarte inclinate, precum si prin intersectii in care e vitala respectarea regulilor de circulatie pentru a evita accidentele de circulatie, astfel, in timpul sustinerii traseului, totul va parea mult mai simplu..
6. Nu va fie rusine sa puneti intrebari. Cel mai probabil si ceilalti cursanti vor sa puna aceeasi intrebare, dar le e rusine si frica de faptul ca ceilalti ar putea vedea ca nu au studiat suficient de mult. Totusi, atat instructorii, cat si profesorii de legislatie, sunt platiti din banii vostri si sunt acolo tocmai ca sa va raspunda la intrebari, oricat de puerile ar fi ele.
7. E foarte important sa va creati un plan "de bataie" din timp, pe care sa il respectati. Asta inseamna sa faceti zilnic chestionare si teste auto, cel putin pana la examen, dar si sa reveniti asupra notiunilor invatate anterior pentru a le consolida.
8. Una dintre cele mai bune strategii de invatat e tehnica cercurilor de ceapa. Asta presupune sa invatati intai bazele (asemanatoare cu mijlocul cepelor), dupa care treptat, sa asimilati in jurul bazelor si celelalte cunostinte rutiere necesare, in acelasi mod in care apar cercuri de ceapa in jurul radacinii. E o tehnica folosita de sute de mii de oameni, inclusiv de catre doctori, fizicieni etc.
9. Nu in ultimul rand, ramaneti calmi, indiferent de presiune sau de conditiile de examen. Chiar si daca se intampla sa picati o data, tot e mai bine sa ramaneti calmi decat sa deveniti nervosi si agitati.
sursa: drpciv.odat.ro